Fler behöver barnvakt i Stockholm

I samtal förstår man att en del tror att barnpassning är något föräldrar vill ha när de ska på middag eller fest. Så kan det såklart vara men vår erfarenhet är att behovet av barnvakt är något annat. Om man bor i Stockholm och har familj och släkt ute i landet, gör karriär och dessutom behöver pendla är barnvakt nödvändigt. Vi behöver barnpassning för att få vardagen att gå ihop - inte sätta guldkant på den. Jag är själv från Örebro. I Örebro har jag på rak arm minst sju personer jag kan lämna min dotter hos om jag skulle behöva. Här i Stockholm har jag egentligen ingen som jag kan be i vanlig dag i veckan. I Örebro skulle jag antagligen kunna cykla hem från jobbet och antagligen skulle det inte ta mer än 30 min. Här i Stockholm kan man räkna med köer i bil och stopp i kollektivtraffiken. Det tar längre tid för de flesta än 30 minuter att ta sig hem. De här faktorena gör att behovet av barnvakt blir större här i Stockholm och i andra storstäder. 

Känner du igen dig? Behöver du barnvakt? Läs mer på sidan boka barnvakt >
Boka in ett samtal med oss på Barnvaktsbyrån så hjälper vi dig!